Translate this page

Thor's Hammer - Stay (1967)


Οι Thor's Hammer,  ήταν ένα ροκ συγκρότημα από την Ισλανδία, κυρίως ενεργό τη δεκαετία του 1960.  Το στυλ τους μπορεί να περιγραφεί ως garage rock, fuzz rock και freakbeat, με φανερές επιρροές από τους Who και τους Beatles. Εκτός Ισλανδίας είναι γνωστοί στους μουσικούς συλλέκτες  λόγω κάποιων σπανίων κυκλοφοριών τους στην Αγγλική γλώσσα που ηχογράφησαν στο Λονδίνο, αποβλέποντας σε  διεθνή καριέρα.

Σχηματίστηκαν στο Keflavik το 1963 με το όνομα Hljómar (Χορδές), και σύντομα έγιναν δημοφιλείς στη χώρα τους, σε μια εποχή που η εγχώρια ροκ μουσική ήταν κάτι σπάνιο. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ηχογραφούσαν στο Λονδίνο με τη δισκογραφική εταιρία Parlophone για τη διεθνή αγορά. Μεταξύ αυτών ήταν και το ΕΡ του 1966 με τίτλο Umbarumbamba, που  θεωρείται ως ένας από τους  πιο σπάνιους δίσκους που κυκλοφόρησαν ποτέ παγκοσμίως. Όταν τυχαίνει να έρχεται κάποιο αντίτυπο στην επιφάνεια,  κοστολογείται σε χιλιάδες δολάρια. Από αυτό το EP προέκυψαν τα singlesOnce” και “If You Knew”.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 1967 με την εταιρία Columbia ένα single στις ΗΠΑ με τίτλο Stay, σε παραγωγή του John Simon που ήταν γνωστός για τη δουλειά τους με τους The Band και την Janis Joplin με τους Big Brother & The Holding Company.
Το συνεχές ενδιαφέρον των συλλεκτών της μουσικής του '60 για τους Thor's Hammer, οδήγησε το 2001 στην κυκλοφορία μιας συλλογής από την εταιρία Ace Records με τίτλο From Keflanik With Love, που περιλαμβάνει κομμάτια απο το ΕΡ Umbarumbamba, το single "Stay", καθώς επίσης και κάποια τραγούδια στα Ισλανδικά.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The Boys Next Door - See The Way She's Mine (1967)

Tommenton en la Cuarda presents: Holidays In Greece, vol. 6 - Music Is Life: Music Treasure Box

Carnival Connection - Alfred Appleby (1968)

Doug Gibbons (Thane Russal) - I Got My Tears To Remind Me (1965)

The Motives - The World Is A Trapezium (EP, 1967)

The Pattens - Jump (1966)

The Silver Eagle - The Astor Disaster (1967)

Winter's Green - Are You A Monkey? (1968)

Clint Eastwood - When I Loved Her (1970)

The Soul Survivors - I Won't Cry (1966)